Befast.my, kedai online untuk semua.


Kalau korang jual barang, atau ada brand/produk sendiri, atau sediakan servis atau ada digital produk atau ada mengelapai mana-mana NGO. Korang mungkin akan dapati Befast.my akan memudahkan operasi bisness korang.

Befast.my ialah sebuah software e-commerce di mana bila korang register, korang akan terus ada kedai online sendiri yang membolehkan korang mengurus transaksi daripada pelanggan.

Contohnya. Irfan pergi ke laman befast.my dan register kedairfan.com sebagai kedai buku online dia. Selepas setup kedai dan memasukkan info mengenai buku yang dia ingin jual seperti harga dan deskripsi. Buku-buku Irfan sedia untuk dijual.

Untuk pelanggan Irfan pula, selepas memilih buku dan membuat pembayaran, dia akan terima email yang mengandungi invoice PDF. Invois ini mengandungi info mengenai pembelian yang telah dilakukan.

Selepas Irfan memasukkan buku ke dalam sampul poslaju, Irfan boleh scan tracking kod poslaju masuk ke dalam kedairfan.com melalui telefon pintar dia. Kemudian, pelanggan akan diberatahu melalui sms atau email bahawa tracking code sudah dikemaskini.

Melalui email yang diterima, pelanggan Irfan boleh semak status tracking code dengan hanya menekan butang di dalam email mereka. Pelanggan Irfan kemudian dipaparkan dengan info mengenai status courier tracking tanpa perlu pergi ke laman web courier itu sendiri seperti poslaju tracking v2.

Dan pada bila-bila masa Irfan boleh jenguk Dashboard kedaiirfan.com untuk melihat prestasi jualan berdasarkan hari, minggu dan bulanan.

Ini merupakan sebahagian fungsi utama befast.my. Befast.my juga boleh juga digunakan untuk menjual produk digital, terima tempahan servis dan terima funding untuk NGO.

Antara fungsi lain yang mungkin tidak diceritkan di atas ialah:

 1. Kiraan Kos Penghantaran (Shipping Calculation)
 2. Pengurusan Stok
 3. Pembayaran online
 4. Bahasa Melayu/English/Mandarin
 5. Invois PDF
 6. Email / SMS Notification
 7. Pengurusan Pesanan
 8. Pengurusan Pelanggan
 9. Penjalan Produk Digital
 10. Social Media Integration (Facebook Pixel, Google Tag Manager, etc)
 11. Courier tracking
 12. Notifikasi order masuk
 13. Pesanan melalui WhatsApp
 14. Dan lain-lain

Kesemua 28++ orang early access, korang boleh access akaun befast.my pada akhir July 2020. InsyaAllah. Dan befast.my insyaAllah akan launch pada 31 December 2020.