Category: Uncategorized

  • Befast July Release

    TL;DR Befast July Release can be accessed this 3rd of August 2020. Not 31st of July. Main focus are product management and customer sending WhatsApp messages through the site. Hafiz akan teman aku deploy hari Ahad ni. Tak rayalah Hafiz. Explain more. Aku ingatkan bayar rent 5 minggu akan ada 5 weekend. Rupanya July ada […]

  • Bfst

    I want the code to be super maintainable, not just piece of garbage bin. I spent whole hammering one features that probably can be done in less than an hour. It’s super stressed when things didn’t worked out the way you’d want it to be. The progress is pretty darn slow. Its just another burnout.

  • Befast.my, kedai online untuk semua.

    Kalau korang jual barang, atau ada brand/produk sendiri, atau sediakan servis atau ada digital produk atau ada mengelapai mana-mana NGO. Korang mungkin akan dapati Befast.my akan memudahkan operasi bisness korang. Befast.my ialah sebuah software e-commerce di mana bila korang register, korang akan terus ada kedai online sendiri yang membolehkan korang mengurus transaksi daripada pelanggan. Contohnya. […]

  • SwitchZ Early Access.

    Aku tulis satu tweet, aku perlukan orang untuk join SwitchZ (codename sahaja) early access. SwitchZ early access ialah access percuma untuk try software ni. So, korang boleh bagi tahu aku apa yang korang tak suka dan apa yang korang rasa aku improve dan features apa yang aku patut implement. Dan untuk side aku, aku dapat […]

  • Ramadhan2020 SwitchZ

    Aku hype juga lah finally ada aku dah jumpa orang yang power digital marketing dan ada pengalaman buat sales. Kalau korang selalu jual keropok goreng mungkin benda ni senang untuk korang. Tapi sepi sebenarnya ianya satu skill untuk bina trust. Ianya perlukan masa. Dan setiap orang hanya ada 24 jam sehari. Dan, siapa kata dia […]

  • Pelaburan 101

    Ada satu komik pendek yang aku baca kat Facebook. Tajuk dia lebih kurang “Cara terbaik untuk invest”. Dia mulakan dengan sedikit “clickbait”. Samalah dengan tajuk posting ni. Mula-mula aku ingatkan mesej dia kearah cara-cara nak invest dalam bursa dsb. Tetapi rupanya mesej dia ialah, pelaburan terbaik adalah, pelaburan kepada diri sendiri. Aku letak link ke […]

  • Let’s just halt carazu for a while. I want to start working on dmtepi.com

    Setiap tahun aku akan tulis yearly blogpost. Cuma, 2018 masih lagi draft. 2019 single quote yang aku dapat dari YouTube. 2020?….. I will make this one happen. Let’s just set a date, 29 Feb 2020. The last 10 years has been fun, let’s plan what will be the next 10 years. I was thinking of […]

  • Bangun Subuh Izzudin

    Satu masalah dekat sini, waktu subuh berubah mendadak. Mana ada orang tukar alarm waktu subuh setiap kali musim berubah. Kalau pakai MuslimPro, alahai, azan pun sekerat je. Aku fikir satu app yang boleh meletupkan segala syaiton-syaiton yang berada dalam bilik ni pada waktu Subuh dengan azan yang kuat! (Bilal Masjid Negeri) Kalau aku tulis aplikasi […]

  • How to spend the first week.

    The last time I release a new feature on carazu was on Jul 16, 2018. So, I will spend the first week of the break to make a substantial upgrade on carazu, primarily on the front-end. I’ve been following Steve Schoger (@steveschoger) design principles on Twitter, and I found it ridiculously necessary how a great […]

  • 2019

    Truth is anything you do, any tutorial you follow, any project you start and never finish, any dead-end that you head down, it’s not wasted. It’s all experience that is accumulating over time. -LiveOverflow, YouTube